2009. január 30., péntek

Pesterzsébetiek harca.....






..... a falfirkák ellen.
Véleményem szerint, nem egy egyszerű dolog lesz ez a háború. A firkák mosását nappal végzik az arra illetékesek, és a látottak alapján igen nagy szorgalommal dolgoznak, hogy tisztára mosott falakat hagynak maguk után. Aztán jő az est, és a sötétségből előbújnak kezükben flakonnal, vödörben festékkel a teddy hengeres emberek. Reggelre ismét egy rakás munkát talál magának a tisztító brigád. A flakonosok egyenlőre élvezik ezt a játékot.  Amit Ők éjjel fújnak és kennek, azt mások nappal mossák, sikálják. Meddig? Gondolom amíg a hatóság valami nagyobb fogást nem produkál, talán akkor csökkenni fog a festett firkák száma. Én egy kissé pesszimista vagyok, bár ne legyen igazam. A vasúti árokban futó beton falat  viszont meg hagynám a fiúknak, hátha csak azért csinálják a firkálást, mert az illetékesek nem találnak a számukra semmi melót.

3 megjegyzés:

Zsolt írta...

Erről jutott eszembe, ha az első villamost akartuk elcsípni pirkadatkor a 60-as években, akkor többször láttuk, hogy a zsernyákok felügyelete alatt, az éjszakai razziákon elkapott örömlányok festegettek át szép feherre a megkopott útburkolati jelzézeket. Persze akkor még tanácsháza volt. Vajon, hogy állnának az ilyesmihez a mai festő művészek?

james 36 írta...

A dr. Ombuc Manó hiteles megvédő ember nem fogja engedni, hogy munkára kényszerítsék azokat akik nem akarnak festeni. Joguk van nem akarni melózni.

Zsolt írta...

Naja! Akkor még Ombuc Manó doktor úr még nem született meg. Jobbulást kívánok kedves Báttyádnak!