2011. július 28., csütörtök

A buborék.



Térzenét hallgatunk, és a közönség soraiban sok apró pesterzsébeti emberke látható. A két képen a főszerepet egy okos, tanulékony kislány alakítja. Az első kép: kísérleti buborék fúvás, sajnos még egy aprócska sem sikeredett, talán a fúvás iránya volt rossz, esetleg gyenge volt a „szél”. Amikor a negyedik-ötödik buborék-nélküli próbálkozását is lefotóztam, a kislány az eredménytelen kísérletek tanulságát levonva arra a következtetésre jutott, hogy ez a módszer számára nem hoz sikert. Nem spekulált sokat, odament anyuka szatyrához és kivette a mechanikus buborék fúvó szerkezetet. Egy – kettő, és íme, a harmadik kísérlet sikerét egy szép nagy buborék látványát, az itt látható fotográfia bizonyítja. A kis lány örült a sikernek és én is, a kedves fotónak. Remélem, hasonló véleményt alkotnak a képet megtekintők.

3 megjegyzés:

Zettvel írta...

Nagyon aranyos a kislány a buborékokkal...
"Amikor én még kisrác voltam...", elárulom, akkor is voltak szappanbuborékok...(sicc!)
Az 50-60-as évek elején vízipisztoly már létezett, olyan pirosas átlátszó műanyagból...jó drága is volt, 12-18 Ft, mely abban az időben nagy pénz volt...
De viszont nem emlékszem buborékgyártó automatákra...vagy csak túl rég volt...?

james 36 írta...

Szervusz Zoli
Nem emlékszem én se a buborékgyártó automatákra, ha jól emlékszem drótból hajlítottunk. Örökös vita téma volt, hogy mekkora átmérője legyen a karikának. Meg hogy ki hozza a szappant. A "Nagy-Mutter" szerint, a fiúk már megint viszik a "szappanyt".

Névtelen írta...

Jók a fotóid!
Tündéri kis hallássérült kislány!
üdv, Anita