2011. július 11., hétfő

Meleg van!

De még mennyire.
Emberek, ma nagyon meleg van, holnap is az lesz, pontosabban fogalmazva már majdnem izzadok. Sokat kell inni, mondta a „nagytudású” a TV képernyőjén, és összehúzott szemekkel még hozzáteszi. De semmi alkohol! Ebben a pillanatban egy papír fecnit tart a szemem elé a drága jó feleségem, amin mindenféle tételek sorakoznak egymás alatt, miből, mennyit cipeljek haza a boltból. Mint ahogyan egy jó férjhez illik, már indulnák is, amikor csendesen még hozzá teszi, és egy csomag vizet, ami enyhén szénsavas, azt se feledd mivel elfelejtett felírni (sört nem említett az sincs felírva).
A boltnál a bevásárló kocsi használatához egy százast kotorászok elő a zsebemből, amikor hozzám lép az ügyeletes ácsorgó. Illendően köszön, és felajánlja, hogy amikor visszajövök, majd ő a helyére tolja a kocsit, és csupán annyit kér cserébe a fáradozásáért, hogy adjam majd kölcsön neki azt a százast.
― Mire? Kérdem.
― Mondja, maga nem érzi ezt a nagy meleget? Minél előbb innom kell egy felest, hogy lehűtsön, mielőtt még rosszul leszek, már csak egy százas hiányzik, hogy fogadjon a csapos.
― Elmagyarázom neki a Dr. Nagytudású jó tanácsait.  
― Nem ért az hozzá, csupa badarságot mesél. Tudja én fizikatanár voltam, mielőtt önként jelentkeztem egy tudományos kísérlethez, ami a „pijálás” káros hatását vizsgálta. Én a tudomány áldozata lettem, mert oldhatatlan a kötődésem a „pijához”. Igazándiból nem vagyok én alkoholista, csak hát a megszokás, meg a kényszer.
― Még most sem értem, miért hűtené le magát egy feles?
― Mondja, maga nem járt a fizika órákra?
― De, még szerettem is néha.
― És mégse nem tudja miért hűt a szesz. Hát, amikor a kezére fröccsen egy kis benzin, akkor olyan érzése lesz, mintha ottan hidegebb lenne a keze. Ez attól van „kérnémszépen azt a százast", mert a benzin párolog, és a párolgás az hő elvonással jár. Naszóval, ilyent csinál a szesz is, párolog, csak lassabban. Lassan hűt az igaz, de nem lesz melegem a következő felesig.
― Rendben, megkapja a százast, de nem felesre, inkább azt mondanám, a fizika óra díját fizetem meg. Megköszönöm oktatást is, mivel eddig a sötétség homályában ténferegtem, ami a fizikai tudományokat illeti. Most már sokkal okosabb vagyok.

Utóirat:  75 százalékban igaz a történet, általában 50 % vagy annál kevesebb szokott lenni.
Ez egy töredelmes vallomás, ami szintén bizonyíték a nagy melegre.

Másokkal is történt hasonló.
„tojpli” írta:       
Gondolom meglepődtél mikor elkezdte magyarázni, hogy mit és miért. Aranyos lehetett a pali. Én is jártam hasonlóképpen a T-nál. Véletlenül olyan kocsival jöttem ki, amit én is úgy találtam százas nélkül. Azt kérte el egy bozontos arcú. Mondtam persze visszatolhatja, de nincs benne lóvé. Képzeld már tolta is. Megsajnáltam meg amúgy is adok ha úgy ítélem meg, mert ma Ő holnap én. Mindenkivel megtörténhet. Kifaggattam. A Francia öbölnél lakik egy sátorban. Amíg dumáltunk a százas mellé egy hölgytől kapott egy üveg szénsavas vizet. Köszönte mindkettőnknek és már itta is.
Mi pedig kedves "tojpli" megköszönjük a történetet.
.

7 megjegyzés:

tojpli írta...

Szia. Gondolom meglepődtél mikor elkezdte magyarázni hogy mit és miért. Aranyos lehetett a pali. Én is jártam hasonlóképpen a Tesco-nál. Véletlenül olyan kocsival jöttem ki amit én is úgy találtam százas nélkül. Azt kérte el egy bozontos arcú. Mondtam persze visszatolhatja de nincs benne lóvé. Képzeld már tolta is. Megsajnáltam meg amúgy is adok ha úgy ítélem meg mert ma Ő holnap én. Mindenkivel megtörténhet. Kifaggattam. A Francia öbölnél lakik egy sátorban. Amíg dumáltunk a százas mellé egy hölgytől kapott egy üveg szénsavas vizet. Köszönte mindkettőnknek és már itta is.

james 36 írta...

Szia "tojpli"!
Köszönöm a megjegyzést és a történetet.
james

Névtelen írta...

Csak ne akard azt bedumálni nekem, hogy sört nem vettél.
Dodó

Névtelen írta...

Már akartam irni a fórumba, hogy most remélem nem panaszkodsz a hideg miatt, mint januárban. Az a rengeteg árú magától ment fel a lakásba, vagy neked kellett felcipelni? (Ebben a melegben!) Laci
A fotó restaurálásról nem azt akartam kérdezni, hogy mit javitasz, hanem a folyamatot. Kérlek, ha legközelebb lesz ilyen csemegéd, akkor rögzitsd a lépéseket és mutasd be a nagyközönségnek.

Zettvel írta...

Szia James, dicséretes, hogyebbena melegben is fáradhatatlanul tudod gyártani a jó cikkeket!
Szia tojpli a Te kiegészítésed is tetszett!

james 36 írta...

Szia Laci!
Köszi a megjegyzést.
A kérésre egy kérdéssel tudok válaszolni.
Van valamilyen képmodósító program a gépedre telepítve?

Névtelen írta...

Picassa van. A digitálisan fotózott képekkel nincs problémám, de az "antik" fotók feljavitásával már igen! Ezért kérdeztem, hogy miből mit lehet kihozni. Laci