2010. szeptember 19., vasárnap

Pesterzsébet Emléktábla avatás








Volt egyszer egy vasútállomás, melyből napjainkra csupán egy tábla, és egy rakás beton maradt.
Kaptam egy meghívót, 2010.10.17. napjára, de ha nem kapok, akkor is mentem volna. Mindenképpen részvevője kívántam lenni annak az ünnepélyes pillanatnak, amikor lerántják a leplet a valamikori állomás emlékére készített emléktábláról. Még szerencse, hogy nem volt bekerítve a terület, mert képes lettem volna a kerítésen átmászni, és amilyen szerencsés manus vagyok, biztos beleakadt volna, egy nem létező rozsdás szögbe a nadrágom. Meglepetés nem ért, amikor a vendégek között Ráday Mihály személyét fedeztem fel. Ő próbált meg segíteni az épület megóvásában, sajnos az akkori MÁV illetékesek, nem méltányolták törekvéseit. és kerületünk sem tehetett többet, a történtek ellen. A köszöntőt: Árki Sándorné Kápolnási Magdolna mondata el, majd Szabados Ákos, Pesterzsébet polgármesterével együtt, leleplezték az emléktáblát. Az emléktábla a helyére került, és mi köszönetet mondunk a Városvédő Csoport elismerésre méltó eredményes tevékenységékért. 

2 megjegyzés:

Zoltan írta...

Szervusz James!

1. Sajnos a régi Állomásépület-et már nem lehet visszavarázsolni, de ez nagy dolog, hogy a régi állomás emléktáblát kapott.
2. Feltűnő, de egyetértek azzal, hogy az emléktáblát jó magasra tették. Így illetéktelenek remélhetőleg nem fogják piszkálni a táblát, habár ismerve a magyar embert, a leleményesség és a hülyeség határtalan is szokott lenni.
3. Praktikus, hogy kitettél linkeket, és így elolvashatjuk akár új ismeretekként, akár ismétlésként az állomással kapcsolatos legfőbb tudnivalókat és a fotók is jók.
4. Végezetül lenne egy javaslatom, hogy amennyiben lehetséges, a

"Vicces-Érdekes" kockabejelölés helyett

"Tetszik-Érdekes" kockabejelölés lehessen.

(bejegy:Zoltan-kiskiskosutis)

james 36 írta...

A javaslatod alapján megváltoztattam a véleménynyilvánítás kérdéseit. Szerintem is sokkal jobbak, ebben a formában a feltett kérdések.