2011. szeptember 7., szerda

Pesterzsébet régi-photográfiák 16




Remélem, vannak olyanok akik még nem ismeri ezeket a képeket.
.

4 megjegyzés:

Zettvel írta...

Szia James!
1) Hát James, restellem, de a felső képnek azt hiszem, tán semmi köze Erzsébetfalvához...
Nem értem a dolgot, szerintem az Erzsébet-Csepel közötti híd nem nézett így ki sohasem, még az 1924-27 közötti építés-átadásnál sem...
Ez inkább a Kvassay híd akar lenni...akkor viszont tehát nem Erzsébetfalva-Pesterzsébet...
No, lehet, hogy én tévedek...no'majd a többi blogolvasó megfejti...
2.) Amikor ez a kép készült, akkor végeztem itt 1959-ben a régi Mártírokban a nyolcadik osztályt...próbálok rájönni az alattam járt iskolatársakra, de már elég nehéz...
Különben hátul látszik a napközi épülete, ettől jobbra volt az igazgatói lakás, az ezen a képen már nem látszik, egyébként rég lebontották már azt a gyönyörű épületet is... Balról az Albert utcának a Nagykőrösi felőli része felé a házak láthatóak, itt ahol a képet készítették kb., ide épült 1959 után később a napjainkban meglévő Tornaterem.

Köszi a képeket James!

tojpli írta...

Szia "james"!
Valóban nem láttam még ezeket a képeket. Zettvelnek igaza lehet. Felépítési stílusában valóban a Kvassay hídra emlékeztet. Valószínűleg alakítottak rajta talán háborús sérülés miatt. Most ugyanis kissé másként néz ki. A képek viszont nekem is tetszenek. Hol van a kritikus Dodó?

Névtelen írta...

Szia James!
Szerintem is a Kvassay hid.
Amit a képen a Zoli napközi épületének hiv az az én idömbe a politechnika terem volt. Az igazgató lakása pedig a napközi.
Gyula

james 36 írta...

Szia Gyula!
A Zoli jelenlétében fotóztam a képet a könyvtárban. Már akkor mondtam, hogy ez a Kvassay híd, nem lehet összetéveszteni a gubacsi-híd szerkezetével annyira különbözőek. A képre viszont az van írva ami ott olvasható. Ez a képeslap nyilván a múzeum gyűjteményéből való, mert egy Pesterzsébettel kapcsolatos könyvben található a képeslap.
Miért írták akkoriban az ott olvasható szöveget ez a kérdés, hiszen postai forgalomban használt levelezőlapról van szó.
Majd érdeklődöm a múzeumi munkatársaktól talán tudják a magyarázatot.
Köszi, hogy Te is hozzá tetted a véleményedet.