2011. február 20., vasárnap

Pesterzsébet régi-photográfiák 7




Helló Kedves régi képek barátai!
Főleg azokhoz szólnék, kik még nem vizsgáltak át minden lomnak ítélt régi dobozt a szekrényeik alsó polcán. Pl: a Nagyi régi vulkánfieber bőröndjét a padláson, a Dédi régi szerelmesleveleinek cukorspárgával átkötött kötegeit, melyet emlékként megőrzött és retikülje legtitkosabb bugyrában rejtőzhet. Vágjuk el a spárga csomóját, mivel azt oldhatatlannak kötötték a biztonság érdekében, és nézzük át a levelek lapjait, melyekre titkokat írt egykoron valaki, és akinek lapok közé rejtett régi fotóit meglelhetjük. Nagyon fontos! A "Sublót". A ma már nem nagyon ismert bútordarab, de egykoron igen népszerű  volt. Manapság? Hát kérem, a még fellelhető sublótok legalsó fiókjai a régészet számára ma már nélkülözhetetlenné váltak, mert a még fel nem lelt régi csodás tárgyak, emlékek titkos kincsestárai, csak ki kell húzni, lehet kissé nyikorog majd, vagy szétesik, de ne sajnáljuk a fáradságot. Aki keres az talál, - mondta valaki, és aki szerencsés lesz azt arra-kérjük, hogy ossza meg velünk örömét.   

3 megjegyzés:

Zettvel írta...

Szervusz James!

Mindig találsz valami klassz képet, jók ezek a képek is!
Tetszik természetesen a "sublótfiókos" felhívásod is, nagyon is igaz, hogy mindenkinek kellene keresgélni, tutira lehetnek még rejtett tartalékok!

Emlékszem a középső lovaskocsis sütőiparos járműre, viszont "nemtom", hogy ez a kép hol készülhetett, nézem-nézem, de nem jön össze konkrétum, de remélem azért valaki rájön a helyszínre!

james 36 írta...

Szia Zoli!
Valahol megvolt, hogy a kenyeres kocsi merre járt, de nem tudom hova jegyeztem fel. Biztos a fejembe, és azért nem találom. :))
Köszi a megjegyzést.
Üdv.

Névtelen írta...

A lovas az nagyon jóóó!
Dodóóóó