2010. november 29., hétfő

Tejcsarnok a sarkon....


..... de melyik sarkon?
A valamikori kérdést a "kiskiskosutisnak" szántuk, mivel e régi fotóval megörvendeztette az olvasó, képnézegető társaságunk tagjait. A kép talán egy félévszázadot is pihent, egy örökölt nachtkasztli fiókjában, és mikor előkerült (hurrrráááá), mi is megláthattuk.
A cím megfejtését a kép tulajdonosára hagytuk, lustaságból kifolyólag. A titok megfejtése nem tartott sokáig, "Vécsey utcza - Nagysándor sarok". A térképrészletre éppen a mai napon véletlen leltem rá, gondoltam nem hagyom veszni a szerencsémet, megosztom veletek. A kép 1910-es években készült, a térkép adatainak ellenőrzése 1911 ben történ, amit egy akkori illetékes személy kacskaringós aláírásával igazolt. Talán egy napjainkból származó térkép is megfelelt volna.
A mi jelszavunk viszont: "Régi kép, korabeli térkép!"

1 megjegyzés:

Zettvel írta...

Szervusz James, nagyon örülök,hogy kitetted a blogodba a Balogh Zoltán Nagypapám által kb. 1910-ben készített képet!
Milyen jól látszik a fotón, hogy a Nagysándor József utca még csak földutas lehetett, de a villanyos az bizony már javában járt rajta...
A helyszínrajzos 1910-es kataszteri rajzon pedig jól látható a Vécsey utca mindkét sarkán az utcasarok üzlet-ivóbolt célra szolgáló levágásos kialakítása is!
James, a blogod kiváló, gratulálok!

Bejegy.: Zoltan-kiskiskosutis