2010. június 26., szombat

A SZEGÉNY GYERMEKEK JAVÁRA

Magyar Világhíradó 1934. november
A pesterzsébeti Perlesz Kötszövőgyár ajándékai a Horthy Miklósné szeretetház részére



Elhangzó szöveg: [dr. Helle László:]
„A legnagyobb magyar munkásváros, Pestszenterzsébet Horthy Miklósné szeretetotthona apró védencei felé nyújtja kezét a Perlesz Kötszövőgyár.” .

A PESTERZSÉBETI HORTHY MIKLÓSNÉ SZERETETHÁZ GYERMEKEIT DR. HELLE LÁSZLÓ H. POLGÁRMESTER ÜDVÖZLŐ BESZÉDE UTÁN AZ OTTANI PERLESZ KÖTSZÖVŐGYÁR MELEG TÉLI HOLMIVAL RUHÁZTA FEL. (MFI)

A cím, és a látottakból ítélve, azt gondolom nem sok magyarázatra van szükség a Híradó részlet megértéséhez. Örömteli tény, hogy Pesterzsébet múltjának megismerésében, a mozgókép is a segítségünkre van, még több elérhető információ áll az emberek rendelkezésére, és talán a Nagyi is, barátságosabban viszonyul a "net"-hez, mint eddig. Mert kérem azt állította, hogy Őt aztán nem érdeklik az ilyen felesleges dolgok, mint az olyan képernyő bámulás ahol nem történik semmi. Most, "nem is tudtam, hogy már akkoriban ilyen modern gépeken gyártott harisnyát hordtam a lábamon" mondta. (az a harisnya azért egy kicsit későbben volt a lábán, de ott készült). Miket ki nem találnak mostanában az emberek, miképpen tudták azt a nagy mozivászon képet ilyen kicsire varázsolni? Ha találsz valami Pesterzsébetist, akkor szólj majd, szeretném azokat is látni. Nem elfelejteni!
Kedves olvasó, képnézegető, és blog látogatóim, talán nektek is van, volt hasonló élményetek a Nagyival? Leírni, nem elfelejteni, és lesz mit mesélni az unokáknak, nekik is joguk van mosolyogni az ő nagyijukon.

Nincsenek megjegyzések: