2008. december 19., péntek

Graffiti és Pesterzsébet

A nagy agyú firkász azt gondolja, hogy ettől okosodnak a gyerekek?
Esetleg most jobban alszik éjszakánként, mert oda firkált?

Kíváncsi lennék az "alkotó" mivel magyarázná tettét?



2008. március 20-án Képviselő-testületünk ülést tartott

Pesterzsébeti Önkormányzat
2008 március 20-án tartotta Képviselő-testületünk soron következő ülését.
Az alábbiakban ennek legfontosabb döntéseiről adunk tájékoztatót.

Képviselő-testületünk megtárgyalta Gál Szabolcs képviselő úr önálló indítványát, amelyben a falírkák (graffiti) elleni fellépést szorgalmazta. A Képviselő-testület tagjai hosszasan beszélgettek a jelenségről és hogy milyen módszerrel lehetne ellene eredményesen fellépni. Végül elfogadták az erről szóló rendeletet. Lényege, hogy a graffiti felfestése szabálysértés, amely 30.000,-Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható.

Talán az önkormányzati okosok a vasúti árokban futó beton falat, szabad használatú területté nyilváníthatták volna a graffitisek számára.
Néha egészen ötletes alkotások láthatóak ott. A szabadtéri tárlat látványosnak mondható, mivel pedig nem szed senki belépőt, így egy olcsó hely. A környezet állapota viszont kiábrándító, mivel az átjáró hídjairól ledobált és az ott közlekedő vonatok ablakain át kidobált flakonok, üvegek és szemét nem éppen szép látvány.
Ezért a hely alkalmas egy ilyen funkció ellátására és talán a jövőben kevesebben vállalnák a 30 ezres büntetésnek. esetleges kockázatát. Amennyiben sikerül megtalálni valakit.

idézet:
Szóval a lényeg, teljesen mindegy ki mit gondol, ezt a kultúrát nem lehet megállítani pénzbírsággal, sem kerítésekkel, a kéz levágás se jó megoldás, ki fizetné a sok rokkant nyugdíjast? A kutyás őrökkel felszerelt sereg sem lesz akadály. mert mindig akad majd egy valaki, aki úgy gondolja őt nem kapják el, pingál a falra valamit és Ő a király. De amikor majd felnőnek és az ő tulajdonukat éri a festék, akkor nekik lesz a legnagyobb hangjuk, és követelni fogják a halálbüntetés bevezetését a graffitisek ellen, kézlevágással egyebe kötve.

De, meddig firkáltok még emberek?


1 megjegyzés:

james 36 írta...

Szerintem a fal lemosatása lenne az igazi nevelőhatású módszer.