2012. augusztus 31., péntek

Graffiti 25


Ez kérem nem egy cica, nagymacskának nézem.
Ismerek egy hasonlót, egyszer-kétszer megkarmolt. :))

2012. augusztus 26., vasárnap

Pesterzsébet régi-photográfiák 18Szóóódás!
Egy szódás ló apró legendája.
Régebben, Szódásüveg? címen, írtam már egy-két sort a „szódásról”. A mi környékünk közismert, közkedvelt szódása Bak Pali volt, az 1980-90 es éveket idézve, — a szódás kocsi elé „Manci” a sodrott pej volt befogva (aki nem ismerte az ostort), a bakon — ha az emlékezetem nem csal, akkor a Pali ült. Gondolom e pár mondat, és az előzményekre való hivatkozás elég bevezetőnek az alábbiakhoz. Egy kalandos utat bejárt fotó került elő napjainkban Manci elődjéről, „Csillagról” aki korábban húzta a Pali kocsiját. A képhez tartozó történetet kérésemre, Szabó Lajos „tojpli” írta, pötyögtette a virtuális papírra, melyet minden változtatás nélkül idézek és teszek közzé, hogy a legendás ló történetek számát egy újabbal szaporítsa.
Idézet:
"Ezt a lovát szerette a Pali a legjobban. Ugyan azt mondja, hogy a Mancit, de én ismerem a lelkét a „Csili” volt a nagy "Ő". Mikor felrobbant Répcelakon a cseppfolyós széndioxid tartály 1969 január 2.-án (kilenc ember életét vesztette) utána nem, vagy csak korlátozva kaptak a maszekok szénsav palackot. Így hát más munka után kellett nézni a lovak miatt is (nehogy megmacskásodjon a lábuk), meg a pénz miatt is. Bármit szállítottunk a lovas kocsi elejére fel kellet tenni két szódás ládát, jobbra-balra egy-egy, mert indulás előtt a ló hátranézet, és ha nem látta, akkor egy tapodtat se ment. Mikor eladták egy ószeresnek, ő is kapott kölcsön két láda szódát, hogy dolgozni tudjon. A lú okos ám!!!!" 
Szabó Lajos „tojpli”

Képaláírás:
Bak Pali szódás kocsija, a ló neve „Csillag” az 1967-70 –es években.
A bakon balról Szabó Lajos, becenevén „tojpli”, és melette Suder István „Suci”.
Megjegyzés:
Nagy a valószínűsége annak, hogy sikerül majd azonosítani a kép készítésének a helyszínét. Amint realizálódik és pontos információt kapunk, rögtön kiegészítjük a bejegyzést.

2012. augusztus 17., péntek

Biztos Úr.Sikerült rábeszélnem a hölgyet a modellkedésre, nagylelkű volt, gázsi nélküli is vállalta, gondolom sok Jüan lehet a kártyáján, ha idejár turistáskodni. Elsőre kicsit nehezen értette mi is a szándékom annak ellenére, hogy igyekeztem jól hallhatóan, egyszerű szavakkal elmondani azt. Már kezdtem nyugtalan lenni a posztján álló „Biztos Úr” miatt, de szerencsémre nem igazoltatott annak ürügyén, hogy molesztálom az illető hölgyet. Ezek után mutogatni kezdtem, és lássatok csodát, rögtön megértett a hölgy, amit sűrű bólintgatások közepette egy mosollyal nyugtázott, én pedig kattintottam. 
.

2012. augusztus 8., szerda

Elment.Zwack úr emlékére, aki egy igen színpatikus ember volt sokunk számára,
ha tinédzser korú lennék, úgy fogalmaznám, egy kimondottan „Jó Fej”.
Béke poraira. 

2012. augusztus 7., kedd

Hupikék fotók.Gyerekeknek, felnőtteknek, mindenkinek.
A pesterzsébeti és annak határain túl élő összes apró népek figyelmébe ajánlom, a néhanapján csak itt megjelenő képeket, melyekhez csupán egy-két szavas magyarázat járul. Remélem, akad köztük majd megmosolyogni való. 
Ha nem, akkor vállalom a lesújtó véleményeket.
A mesefigurákat az unokám gyűjtőszenvedélyének köszönhetem, mert amiből már volt, azokat én kaptam meg azzal a feltétellel, hogy nagyon sok jó képet kell készítenem. Az ötletet a régebbi próbálkozásaim sugallták neki. 
Ilyenkor mit tehet egy nagypapa? 
Hozzáfog a feladathoz, berendez egy stúdiót, kellékeket gyárt, töri az agyát.